Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Το Νational E-Twinning έφτασε στο σχολείο μας!

Το Νational E-Twinning έφτασε στο σχολείο μας!


Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Γραμματικούς ξεκινούν επαφές μέσα από το national e-twinning






Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των μαθητών της Ε΄ Τάξης και του Ολοήμερου τμήματος του σχολείου μας με τους μαθητές – μαθήτριες  της Γ΄ και Δ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γραμματικούς που εδρεύει στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. 


Η επικοινωνία μας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος που έχουν αναλάβει τα σχολεία μας με τη συνδρομή  της πανευρωπαϊκής πλατφόρμας του E-Twinning που έχει σαν στόχο τη βιωματική μάθηση μέσα από την προσέγγιση σχολείων διαφορετικών πόλεων ακόμα και χωρών. 



Η όλη διαδικασία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία (χάρη και στον άρτιο εξοπλισμό των δύο σχολείων) αποδεικνύοντας πως όταν η τεχνολογία χρησιμοποιείται με σωστό τρόπο αποτελεί σημαντικό εργαλείο διαπροσωπικής επαφής και εκπαίδευσης. 



Τα παιδιά έκαναν και δέχτηκαν ερωτήσεις, γνωρίστηκαν μεταξύ τους και έδωσαν ραντεβού τον επόμενο μήνα με στόχο την ανταλλαγή υλικού για την ιστορία και την πορεία των δύο σχολικών συγκροτημάτων. Η εμπειρία ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. 




Ευχαριστούμε τους φίλους μας και τους ευχόμαστε μια εξίσου δημιουργική και ξεχωριστή συνέχεια στο έργο τους. Ραντεβού το Μάρτη…

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: 

Ελευθερίου Παναγιώτης

Κοτζιάμπασης Μιλτιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου